KİTAP ÖNERİM – 47

KİTAP ÖNERİM – 47

Eğer bir gün “Türkiye’de Pazarlama” veya “Türkiye’de Pazarlamanın Tarihi” diye bir kitap yazılacak olursa, bu kitaba girecek olan 5-6 isimden biri kesinlikle Prof. Dr. Uğur Batı olur.

32 yıllık pazarlama profesyoneli olarak görev yaptığım iş hayatım ve uzun yıllardır pazarlama dersleri veren bir öğretim görevlisi olarak, pazarlama ile ilgili hiçbir kitabın artık beni çok heyecanlandırmayacağını düşünüyordum ki, karşıma Sevgili Dostum Uğur Batı Hocamın “Marketing ya da Farketing” isimli kitabı çıktı.

Bu sabah son satırını bitirdiğim gibi, kitap hakkındaki düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Deneyimsel Pazarlama ve Duyusal Pazarlama konularında, akademik bilgilerin yanı sıra dünya markalarından harika örneklerin sunulduğu kitabı, başta FMCG ve HORECA sektöründe çalışan tüm pazarlama müdürleri, ürün sorumluları, hatta satış müdürleri ile İşletme Fakültelerinde okuyan veya MBA yapan tüm öğrencilerin okumalarının şart olduğunu düşünüyorum.

Her bölümü birbirinden değerli bu kitabın en çok ilgimi çeken bölüm: “İki Boyuttan Beş Boyuta: Duyusal Markalar Geliştirme ve Beş Duyu” oldu.

Sevgili Yazarımız, duyuların tutum oluşturmadaki etkileri ve duyusal markalama stratejilerinin yanında, görsel, sessel, koku, dokunsal ve lezzet ikonlarını bildiğimiz markalardan harika örneklerle çok güzel kaleme almış. Bu bölüm için bunlarla yetinmemiş, marka üzerinden kişilik deneyimlerini, bilinçaltı etkileri ve nöropazarlamayı da işe katarak, duyusal marka geliştirmenin tüm fonksiyonlarını anlatmış.

Bence kitabı çarpıcı ve değerli kılan en büyük özelliği ise, pazarlama profesyonelleri altın değerinde ip uçlarının olduğu, her bölümden sonra yazılmış, “Markalar İçin Öneriler” listesidir. Kitabı elinize aldığınızda bu bölümleri zemin koyu renk için, hemen fark edeceksiniz. Zaten Sevgili Uğur Hocam da “Farketing” derken, bence bunu kastediyordu… 🙂

Adıma imzalanmış kitapları büyük bir özenle koruduğum ve hiçbir sayfasına tek bir çizik bile çizmek istemediğim için, ders ve eğitimlerimde örnekler sunabilmek üzere, bol bol fosforlu kalemle işaretlemek ve notlar düşeceğim bu kitaptan bir tane daha edineceğimi itiraf etmeliyim…

      

28.10.2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir