Pazartesi Sendromu Atlatma – 56

Pazartesi Sendromu Atlatma – 56

İlkokuldan beri tanışan Paul Simon ve Arthur “Art” Garfunkel, ilk olarak “Alis Harikalar Diyarında” isimli okul oyununda aynı sahneyi paylaştılar.

Daha sonra uzun yıllar ayrılmayan Simon and Garfunkel, Rock müziğinin gençliğin büyük bir bölümünü egemenliği altına aldığı 1960’lı yıllarda, Bob Dylan ve Joan Baez’in popüler-folk tarzına yaklaşan, ancak onlardan daha “Kenti” bir müziğe yöneldiler.

Tüm şarkı sözlerini yazan Simon olmuştur. İkiliye şarkı söylemekten başka bir katkısı olmayan Garfunkel, 1970 yılında müzik anlayışınlarındaki farklılaşmadan dolayı Simon’dan ayrılınca, Simon 1972 yılından itibaren müzik çalışmalarını tek başına sürdürmüş ve geleneksel pop-folk türünden daha evrensel bir biçime yönelmiştir. Simon, şarkılarında cazdan reggea’ye, Latin Amerika halk müziğinden rock müziğine kadar çeşitli türlerin ögelerini kullanarak “Evrensel popüler müzik” arayışına girmiştir.

Bu hafta size ikilinin ayrılmadan önce New York Central Park’ta vermiş oldukları konserden “The Sound of Silence” isimli parçasını sunuyorum:

İyi Haftalar…

09.07.2018

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir