KİTAP ÖNERİM – 80

KİTAP ÖNERİM – 80

Son yıllarda çok konuşulan ve bir çok konferans konusu olan “Mindfulness”, sadece kişisel farkındalık, iç huzur ve anı yaşamak için değil, iş yaşamında da daha iyi bir performans sergilemek ve yeni fikirler üretmeyi sağlayacak bir yöntemdir.

Harvard Business Review Kitap Serisinin “Duygusal Zekâ – Mindfulness” isimli cep kitabı, bu konuda adeta bir “hap” gibi, net ve çok faydalı bilgiler sunuyor.

Kitabın ilk bölümünde yer alan Alison Beard tarafından Ellen Langer ile yapılmış “Karmaşa Çağında Mindfulness” başlıklı söyleşide, bu yöntemin en çok dikkat çeken yönleri göz önüne serilmektedir.

Christine Congleton, Britta K. Hölzel ve Sara W. Lazar tarafından “Mindful Olmak, Beyninizi Gerçekten Değiştirebilir” başlıklı ikinci bölümde, özetle bazı mindful teknikleri ve yararları anlatılmıştır.

Rasmus Hougaard ve Jacqueline Carter’ın birlikte kaleme aldıkları “Mesaide Mindfulness Uygulamaları” isimli üçüncü bölümü oluşturan makalede, pratik uygulamalar anlaşılır bir dille, basitçe anlatılmış ve günlük iş rutininde mindful olabilmek için uygulanabilecek adımlar sunulmuştur.

Her kitabı ayrı bir değer olan Daniel Goleman, kitabın “Yeniden Ayağa Kalkmak” başlıklı dördüncü bölümünde, zor zamanlardan güçlenerek çıkmanın yollarını anlatıyor.

Susan David ve Christina Congleton’un yazdıkları “Duygusal Beceri” başlıklı beşinci bölümde, başarılı liderlerin duygu ve düşüncelerini nasıl yönettikleri konusu masaya yatırılmış.

Altıncı bölümde Dacher Keltner, “Gücün Sizi Zehirlemesine İzin Vermeyin” başlıklı makalesinde günümüzün en önemli olgulardan birine dikkat çekiyor.

Bence herkesin mutlaka bir göz atması gerektiğini düşündüğüm yedinci bölümde, Maria Gonzales, “Meditasyon Yapmaya Vakit Bulamayanlar İçin Mindfulness” başlıklı yazısında hepimize altın önerilerde bulunuyor.

Kitabın sonuna doğru yaklaşırken, sekizinci bölümde Charlotte Liebermann’ın “Üretkenliği Artırmak İçin Mindfulness’tan Yararlanmak Ne Kaybettirir?” başlıklı makalesi, adeta insanı harekete davet ediyor.

Dokuzuncu ve sonuncu bölümde David Brendel ise, “Mindfulness’ın Riskleri” başlıklı yazısı ile anın farkında olmak için meditasyonun değerini ve hayatında yarattığı büyük değişimi anlatırken, mindfulness eğiliminin ortaya çıkarabileceği tuzaklara dikkat çekiyor.

Bu cep kitabı sayesinde mindfulness ile ilgili çok daha geniş bilgi sahibi olacağınıza ve çok yararlanacağınıza inanıyorum.

Keyifli okumalar dilerim ?

KİTAP ÖNERİM – 80” te bir düşünce

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir