KİTAP ÖNERİM – 3

KİTAP ÖNERİM – 3

Fırat Kalkanı harekâtı kapsamında El Bab’da 16 askerimizin şehit olması ve aynı günlerde Rize’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelinin kaldırılarak yerine bir şehitler heykelinin konacak olması hepimizi derinden etkilemiştir. Geçen haftalarda İstanbul ve Kayseri’de yapılan terör saldırılarında şehit olan polis ve asker evlatlarımızı da düşündüğümüzde, yaşananlar ülkemizde derin bir travmaya neden olmaktadır.

Ülkemizin tam da böyle umutsuz ve karamsar olduğu 1915 ve sonrasında, bir kahramanın nasıl ortaya çıktığını ve nasıl kurtulduğumuzu biyografik bir roman serisi halinde okurlara sunan değerli yazar Nurten Arslan‘ın ilk iki kitabını okumanızı öneririm:

Küçük Anılarda Büyük Sırlar – Mustafa Kemal Atatürk
1. Kitap: Bir Kahraman Doğuyor (1881 – 1915)
2. Kitap: Geldikleri Gibi Giderler (1916 – 1918)

“Roman sanatının gereği birkaç simge dışında, eserde geçen tüm olaylar, şahıs ve mekânlar gerçektir” açıklamasını yapan Nurten Arslan, her iki kitabının sonuna inanılmaz zengin bir kaynakça eklemiş.

Alışılagelmiş tarih ve Atatürk kitaplarından çok farklı bir dille kaleme alınan bu kitapları okurken, hem o günün içinde bulunduğu koşulları ve mücadeleyi daha iyi anlayacak, hem de böylesi bir geçmişe sahip bir ulusun, geleceğinin de karanlık olamayacağına dair inancınız güçlenecektir.

24.12.2016

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir