Pazartesi Sendromu Atlatma – 102

Pazartesi Sendromu Atlatma – 102

1966 yılında tanışan Björn Ulvaeus ve Benny Andersson, ilk şarkılarını bu yıldan sonra yazdılar ve ardından ortak bir grup kurmaya karar verdiler.

1969 ilkbaharında, Björn ve Benny, gruplarının diğer yarısını oluşturacak olan Agnetha Fältskog ve “Frida” adıyla tanınan Anni-Frid Lyngstad’la tanıştılar.

Björn, Benny, Agnetha ve Frida, enstrümental ve vokal fon müziğinin yanısıra kendi yaptıkları solo ve düet çalışmalarla grup kariyerlerine başladılar.

1972 yılının ilkbaharında “People Need Love” kırkbeşliğini kaydettiler.

Bu sırada kendilerini Björn & Benny, Agnetha & Anni Frid olarak adlandırıyorlardı.

1973’te İsveç’i, Eurovision Şarkı Yarışması’nda “Ring Ring” adlı parçayla temsil ettiler ve üçüncülük ödülünü kazandılar.

Bu şarkı ve aynı adı taşıyan albüm, dörtlüyü, İsveç’teki tüm müzik listelerinin zirvesine oturtmuştu.

Grup 1974 yılında “Waterloo” ile tekrar seçmelere katıldı. Bu sırada gruba, isimlerinin baş harflerinden oluşan Abba adını verdiler.

6 Nisan 1974’teki Eurovision Şarkı Yarışması’nda Abba “Waterloo” ile yarışmanın birincisi oldu ve büyük sükse yaptı.

Bu zaferin ardından şarkı, tüm Avrupa ülkelerinin listelerinde zirvenin güçlü ortakları arasına girdi, kısa sürede Amerika müzik piyasasında da adını duyurmayı başardı. Abba, “S.O.S.” adlı üçüncü albümüyle ününe ün kattı.

“Mamma Mia” adlı parça, Abba’yı İngiltere ve Avustralya listelerinin zirvesine yerleştirdi.

Ama benim en çok sevdiğim parçaları ise, müziğin hayatımıza kattığı renk ve güzellikten dolayı olsa gerek “Thank You for the Music”tir. Eğitimlerime katılanların yakından bildikleri gibi, eğitim aralarında mutlaka bu parçayı bir kez çalarım…

Bu hafta başı sizlere Hollanda’dan bu güzel eseri iletiyorum:

İyi Haftalar…

27.05.2019

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir